ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2019

ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2019

Ένα φεστιβάλ …..που ναυπηγεί την τέχνη

 

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του Ναυπηγείου Ψαρρού στο Πέραμα είναι αυτός που θα φιλοξενήσει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του διήμερου φεστιβάλ στις 22 και 23 Ιουνίου στη πόλη μας.

Σε ένα  άκρως γοητευτικό σκηνικό με φόντο τα πλοία και τις προπέλες τους για 6η χρονιά ο Θοδωρής Κουέλης μας προσκαλεί να γίνουμε «μέρος» μιας ξεχωριστής  πολιτιστικής διαδρομής. Μας καλεί  να συμμεριστούμε και να ανταποκριθούμε στην πρόταση  μιας  καλλιτεχνικής  κουλτούρας που συγκινεί και υπόσχεται δύο διαφορετικές βραδιές.

Ο Θοδωρής Κουέλης μιλά για το φεστιβάλ λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξή του, μιλά όχι μόνο για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και για την πόλη του. ««Σε δυο εβδομάδες στον υποβλητικό χώρο του Ναυπηγείου Ψαρρού στο Πέραμα, η επόμενη παρουσίαση του “Ντελίριου”! Στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, δίπλα σε ανθρώπους που αγαπώ και σέβομαι, φιλοξενούμενος ενός πραγματικά υπέροχου φεστιβάλ, που χωρίς καμία στήριξη και με μόνο πυλώνα την αγάπη και την τρέλα ορισμένων ανθρώπων, διανύει αισίως την 6η του χρονιά! Σας περιμένουμε με χαρά και τις δυο ημέρες».

Ο Θοδωρής Κουέλης υπόσχεται ξεχωριστές στιγμές, ακόμη κι αν η δική του παρουσία παραμένει αμφίβολη.  «Λόγω της μεγάλης συναυλίας του Μίκη στο καλλιμάρμαρο και της συμμετοχής μου στις πρόβες αυτής, σημειώνει ο καλλιτέχνης,  φέτος οργανώσαμε αλλιώς το φεστιβάλ . Θα ακουστούν τραγούδια μου από την ταινία σωσίβιο και θα δείξουμε πλάνα επίσης από την ταινία που είναι ακόμα στο μοντάζ. . Επίσης στο μουσικό μέρος το Σάββατο θα μας συντροφεύουν οι «Εξ Επαφής.

Την Κυριακή θα παίξουμε την ταινία του εκλιπόντος φίλου μας σκηνοθέτη Σπύρου Τέσκου ενώ θα παρουσιαστεί και βιβλίου του συντοπίτη μας Μάνθου Γιουρτζόγλου. Ως γνήσιος Βέγγος αν προλάβω θα παίξουμε και Λάιβ κάποια κομμάτια προς το τέλος της πρώτης βραδιάς το Σάββατο, Θεού θέλοντος (Μίκης γαρ). Μην χάσετε την ατμόσφαιρα του ναυπηγείου δείτε το έστω μια φορά αξίζει. Φέτος και Σάββατο και Κυριακή. Σας περιμένουμε».

Η απάντηση σ’ αυτή τη πρόσκληση, την τόσο αυθόρμητη  και ειλικρινή δεν θα μπορούσε παρά να είναι θετική…..