Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Πέραμα

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Πέραμα

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Πέραμα

 

Ο Δήμος Περάματος φέρνει το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go στο Πέραμα και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία!

Το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Μαΐου   στο χώρο της ΠΡΌΝΟΙΑΣ

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

Παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Πρόγραμμα Προβολών  –  είσοδος ελεύθερη

10:30       –   Ο Μαγεμένος Ύφαλος

11:10       –   Το Κλίμα Της Γης

11:30       –   Ο Μαγεμένος Ύφαλος

12:10       –   Κατακτώντας  Τους Άλλους Πλανήτες

12:40       –   Ο Μαγεμένος Ύφαλος

13:10       –   Από Τη Γη Στο Σύμπαν

13:40       –   Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη

14:10       –   Το Κλίμα Της Γης

15:00       –   Ο Μαγεμένος Ύφαλος

15:40       –   Από Τη Γη Στο Σύμπαν

16:20       –   Ο Μαγεμένος Ύφαλος

17:00       –   Ο Ήλιος: Το Ζωντανό  Μας Άστρο

17:30       –   Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

18:00       –   Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη

Οι Ταινίες Θόλου που θα προβληθούν είναι:

Από Τη Γη Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.

Ο Μαγεμένος Ύφαλος (Ηλικίες 5+)

Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους, έναν κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

Ο Ήλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 9+)

Ανακαλύψτε τα μυστικά του άστρου μας σε αυτή την πλανηταριακή παράσταση και απολαύστε εικόνες – όπως δεν τις έχετε δει ποτέ – από τη βίαιη επιφάνεια του Ήλιου στο επιβλητικό περιβάλλον του πλανητάριου.

Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Η πλανηταριακή παράσταση “Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες” περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο, με εκπληκτικά οπτικά και πραγματικές λήψεις βίντεο, τους άλλους πλανήτες και τις ανθρώπινες προσπάθειες για την εξερεύνηση και κατάκτηση των πλησιέστερων στη Γη ουράνιων σωμάτων όπως η Σελήνη και ο πλανήτης Άρης.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός – Το σκαλοπάτι για τον πλανήτη Άρη (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Το 1998 ξεκίνησε στο διάστημα, η συναρμολόγηση ενός δορυφόρου που θα ήταν δεύτερος σε μέγεθος και φωτεινότητα πίσω μόνο από τη Σελήνη …του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2011 φθάνοντας σήμερα σε μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ανακαλύψτε τον ρόλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στην ανάπτυξη του διαστημικού προγράμματος.

Το Κλίμα της Γης (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 6+)

Η θέση της Γης στο Ηλιακό Σύστημα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά του πλανήτη μας που διαμορφώνουν τον Καιρό και το Κλίμα. Παγετώδεις εποχές εναλλάσσονται με θερμές περιόδους, μα τα τελευταία χρόνια ένας νέος παράγοντας αλλαγής του κλίματος προστέθηκε, η σε μεγάλη κλίμακα ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον. Το κλίμα και οι συνθήκες στη Γη δεν είναι σταθερά και δεδομένα. Το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και να λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίζει την επιβίωσή του, στην επιφάνεια του μικρού μας γαλάζιου πλανήτη.

Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης   (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)

Η ταινία αποκαλύπτει τους πρώτους υπαινιγμούς της ύπαρξης της σκοτεινής ύλης και ταξιδεύει τον θεατή μέχρι τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, δείχνοντας πώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να ερευνήσουν τα συστατικά της σκοτεινής ύλης.