Συνάντηση του Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Περάματος

Συνάντηση του Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Περάματος

Ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης του Περάματος αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία και την Περιφέρεια Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 4.096.000 εκατ. ευρώ.

 

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σταυρούλα Αντωνάκου συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Περάματος και η σπουδαιότητα υλοποίησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου για την προστασία της πόλης και των κατοίκων της από έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει την επέκταση μέρους του υφιστάμενου δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε περιοχές εντός Ρυμοτομικού Σχεδίου του Άνω Περάματος και την κατασκευή μέρους του τριτεύοντος δικτύου με τελικό αποδέκτη την ευρύτερη παράκτια περιοχή του Δήμου.

 

Η έλλειψη σημαντικού δευτερευόντος δικτύου ομβρίων στις κάθετες οδούς, όπως επίσης και στο Άνω Πέραμα, οδηγούν τις απορροές σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων στους υφιστάμενους κεντρικούς συλλεκτήρες που βρίσκονται επί των Λεωφόρων Δημοκρατίας και Ειρήνης, με αποτέλεσμα τη επιβάρυνσή τους.

 

Με την ολοκληρωτική κατασκευή του έργου θωρακίζεται αντιπλημμυρικά το Πέραμα:

  • Διαχωρίζονται οι απορροές
  • Αποσυμφορίζονται οι συλλεκτήριοι αγωγοί
  • Βελτιώνεται η υδραυλική συμπεριφορά του δικτύου ομβρίων

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης έθεσε επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης,  στον Περιφερειάρχη Αττικής και άλλα ζητήματα που θεωρούνται μέγιστης προτεραιότητας για τη Δημοτική Αρχή, όπως είναι η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και η ολοκλήρωση της κατασκευής του Παιδικού Σταθμού, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Υπεγράφη η σύμβαση ενός πολύ μεγάλου και σημαντικού έργου για το Πέραμα. Η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου θέσαμε σε άμεση προτεραιότητα την υλοποίησή αυτού του πολύ σημαντικού έργου. Με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θεωρούμε ότι η πόλη θωρακίζεται αντιπλημμυρικά, οι πολίτες θα νιώθουν πλέον ασφαλείς και δεν θα ανησυχούν στο ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων.

Να επισημάνω πώς βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία τόσο με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, όσο και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ώστε από κοινού και με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη».