Δράσεις του Δήμου Περάματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος​

Δράσεις του Δήμου Περάματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος​

Δύο ιδιαίτερα σημαντικές και ξεχωριστές δράσεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Περάματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, την «Γιορτή Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών», καθώς και τη «Γιορτή των Παραδοσιακών Σπόρων και Φυτών».

 

Οι δύο αυτές δράσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Περάματος θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, στο παλαιό Κοιμητήριο της πόλης επί της οδού Αναπαύσεως από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

 

Ειδικότερα, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της συνείδησης των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων, ο Δήμος Περάματος διοργανώνει την «Γιορτή ανακύκλωσης Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών».

 

 

Οι συμμετέχοντες πολίτες που θα ανακυκλώσουν τις ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές τους, θα μπουν σε κλήρωση που θα γίνει μετά το πέρας της εκδήλωσης, με τους τρεις (3) τυχερούς να επιβραβεύονται με τρία (3) μοναδικά smart δώρα!

 

 

•​1o έπαθλο: TABLET

•​2o έπαθλο: SMARTWATCH

•​3o έπαθλο: ACTIONCAMERΑ

 

 

ΠΟΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ / ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ: Μεγάλες οικιακές συσκευές, μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καταναλωτικά είδη, φωτιστικά είδη, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, παιχνίδια, εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, ιατροτεχνολογικές συσκευές, οργανα παρακολούθησης και ελέγχου, συσκευές αυτόματης διανομής.

 

Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με την ομάδα παραδοσιακών σπόρων «Η Αυλή των Κηπουρών», θα πραγματοποιήσει τη «Γιορτή των Παραδοσιακών Σπόρων και Φυτών», με την δωρεάν διάθεση σπόρων και παραδοσιακών φυτών.

 

Η «Αυλή των Κηπουρών» απαρτίζεται από ανθρώπους με μεράκι και διάθεση προσφοράς, οι οποίοι έχουν ως στόχο τη διάσωση, τη διάδοση και τη διατήρηση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε σχετικά:

 

«Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

Το κεντρικό σύνθημα της πρώτης δράσης μας είναι «Ανακυκλώνεις ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα, προστατεύεις το Περιβάλλον αύριο». Πράγματι, η ανακύκλωση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση, κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

 

Δρομολογούμε ως Διοίκηση του Δήμου Περάματος μια συνολική διαδικασία διαχείρισης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης αυτών και παράλληλα να προστατευθεί το περιβάλλον από τις τοξικές ουσίες που περιέχουν οι συσκευές. Φιλοδοξούμε με τη συμμετοχή των πολιτών, η γιορτή της ανακύκλωσης να γίνει θεσμός για την πόλη.

 

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά την άκρως επιτυχημένη δράση δωρεάν διάθεσης σπόρων και παραδοσιακών φυτών, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα οικολογίας και εθελοντισμού. Πέρσι οι πολίτες αγκάλιασαν τη δράση, καθώς πάνω από 1.000 συμπολίτες μας έλαβαν περίπου 5.000 φυτά.

 

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και τη φετινή χρονιά σε αυτήν την πολύ σημαντική εκδήλωση για την διάδοση και διάσωση των παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών.

 

Είναι αναγκαίο να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα, να αλλάξουν οι συνήθειες μας, με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου για τη βελτίωση της ζωής μας».