Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, μας βρίσκει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι μία ημέρα που μας θυμίζει το πόσο πολύτιμο αγαθό είναι η Υγεία και το γεγονός πως η διαφύλαξη της οφείλει να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα όλων.

 

Δυστυχώς, η  πανδημία αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας.

 

Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, γιατροί και νοσοκομειακοί υπάλληλοι, διεκδικούν με αφορμή την σημερινή επέτειο την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για να γίνει κατορθωτός ο μαζικός και έγκαιρος εμβολιασμός όλου του λαού.

 

Μαζί τους στεκόμαστε αλληλέγγυοι και όλοι εμείς στο Δήμο Περάματος, που αναγνωρίζουμε τον τιτάνιο αγώνα τους. Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την παροχή περίθαλψης και φροντίδας απέναντι σε αυτόν το αόρατο εχθρό.

 

Συνεπώς, είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μακρόπνοων πολιτικών που θα ενισχύσουν το σύστημα της Δημόσιας Υγείας και δεν θα το αφήσουν «βορά» στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος, δίχως καμία ευαισθησία και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

 

Η πολιτεία έχει χρέος να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και να προχωρήσει άμεσα στη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των δημόσιων δομών υγείας.

 

Η σημερινή επέτειος που εορτάζουμε σήμερα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Η Υγεία είναι ύψιστο Δημόσιο Αγαθό και Δικαίωμα.