Συνέντευξη του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη στην εκπομπη «Παράγοντες» του oncamera.gr

Συνέντευξη του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη στην εκπομπη «Παράγοντες» του oncamera.gr και στον δημοσιογράφο Βασίλη Καραβάκο

 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, αλλά και στις παρεμβάσεις που κάνει η Δημοτική Αρχή για να προασπίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ιδιαίτερα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος τόνισε πως το Πέραμα δεν θα γίνει «Ιφιγένεια» στις επιδιώξεις κάποιων, ούτε η πίσω αυλή της Αττικής.
Επιπρόσθετα, υπενθύμισε ότι υπήρχε πρόταση των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά στην προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία (2014-2019) για τη δημιουργία μίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), ώστε να αναλάβει η Αντιπεριφέρεια Πειραιά τη διαχείριση που της αναλογεί, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση και οι υπόλοιπες περιοχές της Αττικής να ορίσουν αντίστοιχους χώρους.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στα μέτρα προστασίας που έχει λάβει ο Δήμος Περάματος απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού. Aπό την πρώτη στιγμή εμφάνισης της υγειονομικής κρίσης ο Δήμος διασφαλίζει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις σύμφωνα με τα τηρούμενα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των δημοτικών δομών, αλλά και των σχολείων της πόλης, σε συνθήκες που προστατεύουν το δημόσιο αγαθό της υγείας.
Σε σχέση με τις παιδικές χαρές, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του Το Πέραμα δεν είχε ούτε μία πιστοποιημένη παιδική χαρά. Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία η πόλη διαθέτει πλέον 14 ολοκαίνουριες, πιστοποιημένες παιδικές χαρές και κατασκευάζονται κι άλλες 7.
Ακόμη, ολοκληρώθηκαν 4 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, ενώ γίνονται πολλά έργα αυτεπιστασίας του Δήμου από το Τμήμα Μικροέργων, με ίδιους πόρους.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως τον Ιούνιο του 2021 το κολυμβητήριο του Περάματος θα επαναλειτουργήσει, αφού ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια που έως σήμερα καθιστούσαν αδύνατη τη λειτουργία του.
Τέλος, έκανε αναφορά στην καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή, καθώς και στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν στο παρελθόν στο Πέραμα και στο Κερατσίνι με αποκορύφωμα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.oncamera.gr/webtv/?catid=13&id=8512