Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την ιστορική απόφαση της φυλάκισης των στελεχών της Χρυσής Αυγής

Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την ιστορική απόφαση της φυλάκισης των στελεχών της Χρυσής Αυγής

Η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που στέλνει τα καταδικασμένα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, στην φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους, δίχως να τους παρέχει τη δυνατότητα καμίας αναστολής, αποτελεί μια ιστορική στιγμή στα δικαστικά και πολιτικά δρώμενα της πατρίδα μας.

Είναι η ελάχιστη δικαίωση για την μητέρα του, τον πατέρα και την αδερφή του Παύλου Φύσσα που αγωνίστηκαν από την πρώτη στιγμή για να φέρουν τους υπεύθυνους της αποτρόπαιας δολοφονίας του, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Προσφέρει μια έστω ανεπαίσθητη ανακούφιση στον πατέρα, στους συγγενείς και στους οικείους του Σαχζάτ Λουκμάν, που τόσο άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Πρόκειται για την ελάχιστη ένδειξη λειτουργίας κράτους Δικαίου, απέναντι στους Αιγύπτιους ψαράδες που τόσο απρόκλητα δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Θύματα της εγκληματικής δράσης τους ήταν και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που κινδύνευσαν να χάσουν την ζωή τους, από το μένος των φασιστών και των απάνθρωπων μεθόδων τους, που γνωρίζουν να επικοινωνούν τα «επιχειρήματα» τους, με καδρόνια και λοστούς, ενώ στόχος δολοφονικής επίθεσης ήταν και ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τη ναζιστική συμμορία.

Για όλους εμάς τους Δημοκράτες πολίτες, στο Πέραμα, σε κάθε μια γειτονιά του ευρύτερου Πειραιά, αλλά και κάθε γωνιάς ολόκληρης της Ελλάδας η σημερινή απόφαση είναι μια  χαραμάδα ελπίδας. Για ένα καλύτερο αύριο, σε μια πιο δίκαια κοινωνία, απαλλαγμένη από το φόβο των τραμπούκων και θωρακισμένη κόντρα σε κάθε επιβολή αδικίας, με τη δύναμη της βίας.

Είναι ένα σημείο αναφοράς, για το μέλλον των παιδιών μας, όλων μας. Των ανθρώπων του μόχθου, των επιστημόνων, των απλών εργαζομένων, όλων ανεξαιρέτως.

Ο κόσμος μας ούτε αγγελικά πλασμένος είναι, ούτε φυσικά η αδικία και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, βρίσκεται κοντά από το να εκλείψει.

Όμως η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σηματοδοτεί ένα μικρό αλλά ατσάλινο και συμπαγή κρίκο, στην αλυσίδα των αγώνων και των θυσιών των Ελλήνων για τη Δημοκρατία, την Ισονομία και την Δικαιοσύνη.

Ένα ιστορικό γεγονός -αυτό της καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα- μας θυμίζει το αίμα και τις θυσίες των αγωνιστών του παρελθόντος, θυσίες που κρατούν ανοιχτό το πέρασμα για τον επόμενο κρίκο που θα έρθει να «δέσει» στην αλυσίδα της Ελευθερίας.

Γιατί όσο υπάρχει έστω ένας υμνητής του Φασισμού αυτή η αλυσίδα δεν πρόκειται κλείσει!