Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

 

Εν όψει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε γνωστές σε όλο τον κόσμο τις βίαιες τακτικές μίας εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

 

Δυστυχώς η δολοφονική μανία των μελών της Χρυσής Αυγής έπληξε και την πόλη του Περάματος με τις επιθέσεις αρχικά εναντίον των Αιγυπτίων ψαράδων και στη συνέχεια κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

 

Αποκορύφωμα της εγκληματικής δράσης τους, αλλά και της ασυλίας που αισθάνονταν πως είχαν, αποτελούν οι δολοφονίες των Σαχζάτ Λούκμαν (Ιανουάριος 2013) και Παύλου Φύσσα (Σεπτέμβριος 2013).

 

Η δολοφονία του Παύλου, ενός νέου ανθρώπου, μουσικού και αντιφασίστα, έδειξε σε όλους το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Οι νεοναζί δεν χτυπούσαν πια μόνο πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά κι όποιον τολμούσε να αντισταθεί στις απεχθείς και απάνθρωπες μεθόδους της εν λόγω οργάνωσης.

 

Χρέος όλων μας είναι να καταδικάσουμε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τον φασισμό και τον ναζισμό, καθώς και να συμβάλλουμε στη διασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

 

Η καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί απαίτηση όχι μόνο των οικογενειών των θυμάτων που ζητούν ηθική δικαίωση, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού που δεν επιθυμεί “τάγματα εφόδου” με ρατσιστικά κίνητρα να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες του νόμου.

 

Η ετυμηγορία των δικαστών στις 7 Οκτωβρίου είναι ιστορικής σημασίας. Οι εκφοβισμοί και οι απειλές των μελών της εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση στην κοινωνία».