Συνέντευξη Δημάρχου Περάματος στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» του Attica TV

Συνέντευξη για όλα τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Περάματος παραχώρησε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» του Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό.

 

Ο Δήμαρχος Περάματος αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και στις δεσμεύσεις του Υπουργού για την επίλυση μίας σειράς σημαντικών θεμάτων που ταλανίζουν την πόλη.

 

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών θα εγκρίνει την απαιτούμενη επιχορήγηση για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου, καθώς και έργα που σχετίζονται με τα προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης».

 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό την απαιτούμενη ενίσχυση, τόσο για την στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας, όσο και για την επαναλειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», που είχε διακοπεί από το 2011.

 

Παράλληλα, στην εκπομπή προβλήθηκαν εικόνες από την απομάκρυνση των δεξαμενών των Ελληνικών Πετρελαίων (πρώην BP). Ο Δήμαρχος υπογράμμισε το γεγονός πως αυτή η εξέλιξη συνιστά μία  τεράστια νίκη των πολιτών και δικαίωση των αγώνων της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με στρατηγική και σχέδιο, πιέζοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πάγιο και διαχρονικό αίτημα που αφορά την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

 

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από σειρά συζητήσεων και διαβουλεύσεων, η παρούσα Δημοτική Αρχή, κατάφερε να συντονίσει την οριστική αποξήλωση των 21 δεξαμενών της πρώην BP, ιδιοκτησίας των ΕΛ.ΠΕ., κάνοντας πράξη την απόφαση που είχε συναφθεί μεταξύ ΕΛ.ΠΕ. και Υπουργείου Ανάπτυξης από το 2009, την οποία απόφαση καμία άλλη Δημοτική Αρχή έως σήμερα δεν είχε μπορέσει να υλοποιήσει.

 

Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, «η πολιτεία πρέπει να λάβει μία απόφαση, να φύγουν είτε οι κάτοικοι είτε αυτή η βιομηχανική δραστηριότητα κι επειδή είναι αδύνατον να απομακρυνθούν οι κάτοικοι είναι επιβεβλημένο να οριστεί χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των δεξαμενών εντός της δεκαετίας με την παράλληλη απόσυρση του άρθρου 70».

 

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων κι εξέφρασε γι’ ακόμα μία φορά την πλήρη αντίθεσή του με το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής, ενώ επεσήμανε πως η πόλη δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση νέες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

 

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: