Ανακοίνωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου

Ανακοίνωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου

Αποχαιρετώ με θλίψη τον εμβληματικό αγωνιστή του ελληνικού λαού Μανώλη Γλέζο. Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης, ένας μαχητής της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Συμμετείχε με αυταπάρνηση, θάρρος και αυτοθυσία σε όλους τους αγώνες του λαού για έναν καλύτερο κόσμο. Καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο από τους Γερμανούς, όταν κατέβασε την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη. Καταδικάστηκε 28 φορές για την πολιτική του δράση, από τις οποίες τρεις φορές σε θάνατο και παρέμεινε στις φυλακές 11 χρόνια και 5 μήνες, ενώ βρέθηκε για 4 χρόνια και έξι μήνες στην εξορία.

Στην σπουδαία του πολιτική δραστηριότητα εκλέχθηκε πολλές φορές βουλευτής (1951, 1961, 1981, 1985, 2012) και δύο φορές ευρωβουλευτής (1984, 2014). Ως βουλευτής της Β’ Πειραιά ασχολήθηκε ενεργά με την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας, ενώ το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν τη Β’ Πειραιά παρέμεινε έντονο μέχρι το τέλος της ζωής του.

Οι αγώνες του Μανώλη Γλέζου για δημοκρατία και ελευθερία είναι γνωστοί παγκοσμίως. Αυτός είναι και ο λόγος που η συνεισφορά του αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε σε όλο τον κόσμο. Με την απώλειά του κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. Η μνήμη του θα χαραχτεί ανεξίτηλη και στις επόμενες γενιές.

Στη φωτογραφία είμαι με τον Μανώλη Γλέζο και με τον σπουδαίο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Δύο σπουδαίοι άνθρωποι που αποχαιρετήσαμε μέσα σε τρεις μήνες και θα τους θυμόμαστε για πάντα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι σύντροφε Μανώλη.