Συνάντηση Δημάρχου Περάματος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ

Συνάντηση Δημάρχου Περάματος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ

 

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Περάματος για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των αρμοδίων φορέων σχετικά με την πρόληψη του COVID-19 (κορωνοϊός), ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης συναντήθηκε στις 3/3/2020 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ Captain Fu στα γραφεία του οργανισμού στον Πειραιά.

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε το Δήμαρχο πως από τις αρχές Ιανουαρίου  οι Κινέζοι υπάλληλοι της COSCO που έρχονται από την Κίνα παραμένουν στην οικεία τους προληπτικά για 14 ημέρες, με το προσωπικό να μην ταξιδεύει προς την Κίνα.

Αναφορικά με τα πληρώματα, ο  Captain Fu έχει δώσει οδηγίες ώστε όλες οι ναυτιλιακές και όλα τα πρακτορεία να ενημερώνουν για την κατάσταση των πληρωμάτων, ιδιαίτερα για 14ήμερα ή μικρότερης διάρκειας ταξίδια. Μάλιστα, έχει δοθεί οδηγία ώστε οι εργαζόμενοι της COSCO να μην έρχονται σε επαφή με τα πληρώματα σε απόσταση μικρότερη από 1,5 μέτρο.

Παράλληλα, η COSCO έχει προχωρήσει στην απολύμανση και στον καθαρισμό του λιμανιού. Σχετικά με την κρουαζιέρα ο Captain Fu επεσήμανε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών κατά την αποβίβασή τους, ενώ εάν χρειαστεί υπάρχει μέριμνα για την άμεση διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία που συνεργάζονται με την εταιρεία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Περάματος ζήτησε από την COSCO να εντείνει τους ελέγχους, καθώς και άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε συμβεί. Επιπλέον, θεωρεί σημαντική τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Περάματος βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο τη βέλτιστη συνεργασία σε ένα ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας και της προστασίας των πολιτών.