Ανοιχτά τα σχολεία και το καλοκαίρι…..

Ανοιχτά τα σχολεία και το καλοκαίρι…..

Ανοιχτές αυλές για όλο το καλοκαίρι θα έχουν δύο δημοτικά σχολεία της πόλης μας για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με άνεση και ασφάλεια.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής είναι ήδη ανοιχτές οι αυλές των δημοτικών 1ου και 6ου περιμένοντας τα παιδιά όλες τις καθημερινές μέρες της εβδομάδας.

Στα δύο σχολικά συγκροτήματα έχει αποφασιστεί να βρίσκονται φύλακες όσο θα παίζουν τα παιδιά ενώ θα υπάρχει μέριμνα και για την καθαριότητα των χώρων.

«Εικόνες που τα παιδιά, σκαρφάλωναν και πηδούσαν  τα κάγκελα προκειμένου να παίξουν στην αυλή του σχολείου τους, πρέπει να εκλείψουν», σημειώνει η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαργαρίτα Καζάκου. Εμείς θέλουμε όλα τα παιδιά να μπαίνουν απ’ τη πόρτα και όχι μόνο οι μαθητές αλλά όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Να μένουν ανοιχτά τα σχολεία και να εξελίσσονται σε ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας που έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για νέα στέκια και νέα σημεία επαφής». Τα σχολεία, επιμένει η κυρία Καζάκου, εκτός από εστίες μάθησης μπορούν και πρέπει να λειτουργούν και σαν κέντρα ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.