ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
Σήμερα γιορτάσαμε μία σπουδαία ημέρα για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Πριν από 197 χρόνια, την 25η Μαρτίου του 1821, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι πρόγονοί μας κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων, γεγονός που οδήγησε τους Έλληνες στην ελευθερία. Είναι ιερό μας καθήκον να τιμούμε και να εκφράζουμε το σεβασμό μας στους αγωνιστές της επανάστασης, τους ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους για να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό, διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας.
Εμπνεόμαστε από τους ήρωες της επανάστασης, θυμόμαστε τις μεγάλες στιγμές του αγώνα, αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από την ιστορία. Πιστοί στον όρκο των Φιλικών που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ορκίζομαι, ότι θέλω προσέχει πάντοτε εις την διάνοιάν μου και διαγωγή μου να είμαι ευσεβής, ενάρετος, ευλαβής εις την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας, θέλω δίνει πάντοτε το καλόν παράδειγμα, θέλω βοηθεί, συμβουλεύει, συντρέχει τον ασθενή, δυστυχή και αδύνατον, θέλω σέβομαι την διοίκησιν τα έθιμα, τα κριτήρια τους μετόχους της διοικήσεως του τόπου εις τον οποίο διατρίβω».
Η σημερινή διπλή γιορτή για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία μας εμπνέει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρωπισμό και κοινωνική δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους, με συμπολίτες μας να βρίσκονται σε δύσκολη θέση, χρέος μας είναι να δείξουμε αλληλεγγύη σε όποιον τη χρειάζεται. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να στηρίξουμε τη βάση του κοινωνικού μας ιστού με τον Δήμο μας να προσπαθεί να εξυπηρετήσει με όποιον τρόπο είναι δυνατό κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται βοήθεια. Αυτή είναι η στιγμή να αντισταθούμε σε όσους θεωρούν πως ο Δήμος μας είναι δυνατόν να ανεχθεί περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση. Να γνωρίζουν πως η ποιότητα ζωής των πολιτών του Περάματος είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτό θα το αντιληφθούν σύντομα όσοι σχεδιάζουν ερήμην μας.
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με ομοψυχία, ενότητα και σεβασμό στις θυσίες των προγόνων μας. Το πάθος για την ελευθερία είναι αυτό που διαχρονικά κινητοποιεί και εμψυχώνει τους αγώνες μας. Εξάλλου, όταν ένας λαός διεκδικεί, όση δύναμη κι αν διαθέτουν οι αντίπαλοί του με αποφασιστικότητα τα καταφέρνει.