ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμος Περάματος παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη και των αντιδημάρχων του, υπό τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιο,  υποδέχθηκε στην Πλατεία Ηρώων, την Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εκ Φαναρακίου της παλαιάς Μητροπόλεως Δέρκων.

Σε κλίμα σεβασμού και κατάνυξης, συνοδεία της μπάντας του Λιμενικού Σώματος και  με τις απαραίτητες τιμές, η Ιερή Εικόνα του Αγίου Γεωργίου, παραδόθηκε στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Περάματος.

Με αφορμή τα 95 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ιερή Εικόνα παρέμεινε στον Ιερό Ναό από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου, όπου παράλληλα ετέθησαν προς προσκύνηση και τεμάχια των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και εν συνέχεια επέστρεψε στο Βυζαντινό Μουσείο.

Η συναισθηματική και ιστορική αξία της Ιερής εικόνας, συνδέεται με μια μεγάλη στιγμή της ιστορίας του Περάματος. Η Ιερή Εικόνα μεταφέρθηκε το 1925 κατά τα χρόνια των πληθυσμιακών ανταλλαγών, από τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που ξεριζώθηκαν από το Φαναράκι του Βοσπόρου της περιοχής Δέρκων, με τελικό προορισμό, τον οικισμό του Περάματος του τότε Δήμου Πειραιά. Μετά το ταξίδι, η Ιερή Εικόνα παραδόθηκε στο Βυζαντινό μουσείο με την προϋπόθεση ότι θα τους επιστραφεί όταν θα κτίσουν ναό.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (VIDEO)